Відбувся круглий стіл “Сучасна система освіти України: терміни і визначення”
Відбувся круглий стіл “Сучасна система освіти України: терміни і визначення” 15 Февраля 2016

Федерація металургів України виступила співорганізатором круглого столу “Сучасна система освіти України: терміни і визначення”, що відбувся 15 лютого 2016 року в Національному педагогічному університеті імені М. П. Драгоманова. Заступник виконавчого директора Федерації металургів України, Олена Колеснікова взяла активну участь у професійному обговоренні питань, що дискутувалися на круглому столі.

В умовах реформування системи освіти України одними із важливих завдань постали розробка законопроектів і оновлення існуючої нормативної бази у сфері освіти, зокрема – підготовка нової редакції Закону України «Про освіту». Водночас сучасна практика і ринок праці потребують визнання результатів освіти, отриманих у різних формах навчання, а позашкільна освіта є невід’ємною складовою системи освіти.

Принагідно, круглий стіл був присвячений обговоренню питань термінології сучасної системи освіти України в умовах реформування та розробки нового освітнього законодавства.

Основні напрями, з яких відбулася професійна дискусія на круглому столі:

1. Освіта України як система.
  2. Нові поняття і визначення сучасної системи освіти України.
  3. Терміни та їх визначення в проекті нової редакції Закону України «Про освіту».

Організаторами/співорганізаторами заходу виступили: Комітет Верховної Ради України з питань науки і освіти, Громадська рада при Міністерстві освіти і науки України, Київський національний університет імені Тараса Шевченка, Національний педагогічний університет імені М. П. Драгоманова, Інститут екології економіки і права, Федерація роботодавців України, Федерація металургів України, Міжнародна асоціація позашкільної освіти (МАПО), Національний центр «Мала академія наук України».

Учасники: представники законодавчої і виконавчої влади, працівники органів управлінь освіти, дошкільних, загальноосвітніх, позашкільних, професійно-технічних та вищих навчальних закладів, наукових установ, представники роботодавців, батьки, ЗМІ, громадськість.