Білорусі та росії не місце серед країн-членів МОП – звернення роботодавців, профспілок та Уряду

Український Уряд, представники роботодавців та профспілок надіслали звернення до Міжнародної організації праці з вимогою виключити російську федерацію і білорусь з переліку країн-членів організації. З моменту вторгнення в Україну і початку повномасштабної війни, РФ порушила фундаментальні принципи Міжнародної організації праці та Статут Організації об’єднаних націй (ООН), тож ці організації мають вжити відповідних заходів.

У зверненні також зазначено, що керівництво білорусі публічно підтримало  терористичні дії РФ і з територій цієї країни здійснюється наступ військ РФ на територію України.

“Статутом ООН серед її головних цілей передбачено, зокрема, утвердження віри в основні права людини, у гідність і цінність людської особистості, рівність прав великих та малих націй, створення умов для дотримання справедливості, поваги до міжнародних зобов’язань. Звертаємось до Міжнародної організації праці з вимогою негайно зупинити членство Російської Федерації та Республіки Білорусь у Міжнародній організації праці як країн-агресорів, що розтоптали міжнародно визнані основоположні права, свободи і гарантії людини та нації-члена ООН” – йдеться в заяві.

Звернення підписала з боку Уряду Перша віце-прем’єр-міністрка Юлія Свириденко, голова Федерації роботодавців України Дмитро Олійник, голова Федерації профспілок України Григорій Осовий, голова об’єднання організацій роботодавців Анатолій Кінах та голова Конфедерації вільних профспілок Михайло Волинець.