Федерація металургів України один з головних спонсорів конкурсу «WORLDSKILLS UKRAINE – 2017»

Завдяки підтримці Федерації металургів України в період з 30 листопада по 2 грудня 2017 року в Києві пройшов Всеукраїнський конкурс професійної майстерності «Worldskills Ukraine 2017».

На церемонії відкриття конкурсу виступив заступник голови спільного представницького органу сторони роботодавців на національному рівні,  голова  Федерації металургів України Сергій Біленький, який у своєму виступі наголосив що для роботодавців це один з наймасштабніших конкурсів серед робітничих професій. «Дуже важливо, щоб такий конкурс проходив на рівні національних пріоритетів для держави» – сказав на Сергій Біленький.

Олена Колеснікова, зазначила що WorldSkills – це та площадка на якій роботодавці вже сьогодні знайомляться зі своїми майбутніми кращими молодими фахівцями.  «Ми впевнені що в Україні цей конкурс виросте у справжній рух  з популяризації робітничих професій»,  – сказала вона на закритті конкурсу.

Нагадаємо, що WorldSkills International – це міжнародний некомерційний рух, мета якого підвищення престижу робітничих професій та розвиток професійної освіти шляхом гармонізації кращих практик та професійних стандартів у всьому світі шляхом проведення конкурсів професійної майстерності, як в кожній окремій країні, так і в усьому світі. Конкурс WorldSkills – це своєрідні олімпійські ігри для учнів закладів професійної (професійно-технічного) освіти, молодих кваліфікованих робітників і фахівців  віком від 18 до 22 років, проводяться кожні два роки в міжнародному форматі.