Законопроект 4147 прийнято у 2-му читанні та в цілому – роботодавці працювали над ним майже 3 роки

Майже 3 роки роботодавці гірничо-металургійного комплексу брали участь у розроблені законопроекту 4147. Він має зробити український ринок праці гнучкішим, а в умовах післявоєнного періоду – надасть людям доступ до роботи за частковими кваліфікаціями, стримає масову трудову міграцію і збереже людський капітал в Україні. На початку квітня Верховна рада України нарешті підтримала законопроект у 2-му читанні та в цілому.

Завдяки готовності Комітету з питань освіти, науки та інновацій ВРУ, Комітету з питань соціальної політики та захисту прав ветеранів ВРУ співпрацювати, позиція роботодавців була почута та врахована. 

Введення в дію законопроекту позитивно позначиться на інтересах працівників. Так, вперше у трудовому законодавстві України вводиться поняття “часткових кваліфікацій”. Це дозволить людям, які хочуть опановувати не цілу професії, а лише деякі її елементи, легально працевлаштуватися за новими навичками. Крім того, це скоротить тривалість підготовки для швидкого виходу на ринок праці, сприятиме відновленню економіки у післявоєнний період. 

Розробники зафіксували бачення роботодавців у питаннях кваліфікації фахівців. Так, законопроект визначає пріоритетність професійних стандартів над кваліфікаційними характеристиками. А для того, щоб пришвидшити зміну застарілих кваліфікаційних характеристик новими профстандартами, у законопроекті виписали можливість розробників професійних стандартів самостійно затверджувати проекти таких документів. 

Врегульовано, зокрема, статус галузевих рад з розроблення профстандартів. До галузевих рад мають обов’язково входити представники підприємств відповідної галузі та представники репрезентативних на національному чи галузевому рівнях об’єднань професійних спілок.